Çikolatalı Fondü (Meyve Ve Kek Eşliginde) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Fondü (Meyve Ve Kek Eşliginde)![]() Çikolata Fondü (2 kişilik) 1 cup = 250 ml 'lik su bardağı1 tsp = 1 tatlı kaşığı Çikolata sos Malzemeler:
Çikolata tamamen eriyince, bir yandan sosu karıştırın, bir yandan da yavaşça sütü ekleyin Kıvamını ayarlayınca, diğer malzemeleri sırasıyla eklemeye başlayın Hazır olunca, fondü kabına bu sosu koyun Altındaki mumu yakın ve yanındakilerle beraber servis yapın *Kuvertür çikolata: Pastacılıkta kullanılan ve genellikle 500 gr 'lik bloklar halinde satılan çikolata Pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz![]() *Benmari Usulü: Küçük bir sos tenceresine iki parmak su koyun Orta ateşte kaynatın Tencerenin üstüne metal, porselen veya cam bir kase oturtun Kasenin tabanının, suya değmemesine dikkat edin Kasenin içine koyduğunuz çikolata, alttan gelen buhar yardımıyla, yanmadan ve tadı bozulmadan eriyecektir![]() Yanında Servis Yapın:
Kakaolu Kek: Malzemeler:
[*]Fırını 180 derecede (turbo firınlarda: 160 derece) ısıtın Yağı ve şekeri bir karıştırma kabına koyun El mikseriyle, rengi açılıp, koyu bir krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın [*]Bir yandan çırpmaya devam ederken, bir yandan da teker teker yumurtaları ekleyin Bütün yumurtaları birden eklerseniz, kekiniz çatlar [*]Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu, karışıma ekleyin ve hepsini karıştırın [*]20 cm x 20 cm ölçülerindeki kek kalıbının dibine fırın kağıdı serin (Fırın kağıdını muhakkak serin Kekiniz kalıba yapışabilir ) Koyu kıvamlı kek hamurunu, kalıba boşaltın Bir kaşığın sırtıyla, kalıbın köşelerine doğru yayın Çok yayılmazsa da önemli değil, çünkü fırında pişerken yayılacaktır [*]Kalıbı, fırının orta rafına yerleştirin ve 20 dakika pişirin Temiz bir bıçak saplıyarak, içinin pişip pişmediğini kontrol edin soğuyan kekleri küp küp doğrayarak ya da kalıpla keserek servis yapın
|
|
|
|