~Evde Peynir Yapımının Püf Noktaları~ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
~Evde Peynir Yapımının Püf Noktaları~![]() Kahvaltılarımızın kraliçesi peyniri; tertemiz evlerinizde kendi ellerinizle yapmak istemez misiniz? Sıkı durun o zaman! EvimizinHerşeyi’nden evde peynir yapmanın püf noktaları geliyor… * Peynir yapımında sütün yağ oranı en etken rolü oynar Günlük tam yağlı sütlerin içerisine bir tutam krema, süzme yoğurt ya da kaymak ilave ederseniz; köylerdeki taze sütle yapılan peynirin lezzetine ulaşabilirsiniz![]() * Ezcanelerden satılan peynir enzimleri veya marketlerdeki peynir mayaları sayesinde evinizde çökelekten öte; taze beyaz peynir yapabilirsiniz ![]() * Ev ortamında sütün en iyi ve en kolay şekliyle kesilmesini sağlamak için; süt, kaynama noktasına geldikten sonra; pıhtılaşması için yoğurt, ayran, saf sirke veya limon dörtlüsünden birini kullanabilirsiniz * Sütün pıhtılaşmasının ardından, bir süre dinlendirdikten sonra; bir kevgir ya da temiz bir tülbent yardımıyla oluşan peynir altı suyunun süzülmesini sağlamalısınız Peynir altı suyunun tamamen süzülmesi için; üzerine bir ağırlık koyarak peyniri yine bir süre beklemeye alabilirsiniz![]() * Suyun süzüldüğünden emin olduktan sonra eğer amacınız lor ya çökelek türü bir peynir elde etmek değilse; tuzlu su dolu bir kavanozda peynirin cinsine göre yaklaşık bir ay sürecince olgunlaşmaya bırakınız ![]() GDO’suz, doğal ve katkısız bir yaşam dileğiyle |
|
|
|