ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   ~Evde Peynir Yapımının Püf Noktaları~ (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062996)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:18 AM

~Evde Peynir Yapımının Püf Noktaları~
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Kahvaltılarımızın kraliçesi peyniri; tertemiz evlerinizde kendi ellerinizle yapmak istemez misiniz? Sıkı durun o zaman! EvimizinHerşeyi’nden evde peynir yapmanın püf noktaları geliyor…

* Peynir yapımında sütün yağ oranı en etken rolü oynar. Günlük tam yağlı sütlerin içerisine bir tutam krema, süzme yoğurt ya da kaymak ilave ederseniz; köylerdeki taze sütle yapılan peynirin lezzetine ulaşabilirsiniz.

* Ezcanelerden satılan peynir enzimleri veya marketlerdeki peynir mayaları sayesinde evinizde çökelekten öte; taze beyaz peynir yapabilirsiniz.

* Ev ortamında sütün en iyi ve en kolay şekliyle kesilmesini sağlamak için; süt, kaynama noktasına geldikten sonra; pıhtılaşması için yoğurt, ayran, saf sirke veya limon dörtlüsünden birini kullanabilirsiniz.

* Sütün pıhtılaşmasının ardından, bir süre dinlendirdikten sonra; bir kevgir ya da temiz bir tülbent yardımıyla oluşan peynir altı suyunun süzülmesini sağlamalısınız. Peynir altı suyunun tamamen süzülmesi için; üzerine bir ağırlık koyarak peyniri yine bir süre beklemeye alabilirsiniz.

* Suyun süzüldüğünden emin olduktan sonra eğer amacınız lor ya çökelek türü bir peynir elde etmek değilse; tuzlu su dolu bir kavanozda peynirin cinsine göre yaklaşık bir ay sürecince olgunlaşmaya bırakınız.

GDO’suz, doğal ve katkısız bir yaşam dileğiyle


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.