![]() |
~Evde Peynir Yapımının Püf Noktaları~
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Kahvaltılarımızın kraliçesi peyniri; tertemiz evlerinizde kendi ellerinizle yapmak istemez misiniz? Sıkı durun o zaman! EvimizinHerşeyi’nden evde peynir yapmanın püf noktaları geliyor… * Peynir yapımında sütün yağ oranı en etken rolü oynar. Günlük tam yağlı sütlerin içerisine bir tutam krema, süzme yoğurt ya da kaymak ilave ederseniz; köylerdeki taze sütle yapılan peynirin lezzetine ulaşabilirsiniz. * Ezcanelerden satılan peynir enzimleri veya marketlerdeki peynir mayaları sayesinde evinizde çökelekten öte; taze beyaz peynir yapabilirsiniz. * Ev ortamında sütün en iyi ve en kolay şekliyle kesilmesini sağlamak için; süt, kaynama noktasına geldikten sonra; pıhtılaşması için yoğurt, ayran, saf sirke veya limon dörtlüsünden birini kullanabilirsiniz. * Sütün pıhtılaşmasının ardından, bir süre dinlendirdikten sonra; bir kevgir ya da temiz bir tülbent yardımıyla oluşan peynir altı suyunun süzülmesini sağlamalısınız. Peynir altı suyunun tamamen süzülmesi için; üzerine bir ağırlık koyarak peyniri yine bir süre beklemeye alabilirsiniz. * Suyun süzüldüğünden emin olduktan sonra eğer amacınız lor ya çökelek türü bir peynir elde etmek değilse; tuzlu su dolu bir kavanozda peynirin cinsine göre yaklaşık bir ay sürecince olgunlaşmaya bırakınız. GDO’suz, doğal ve katkısız bir yaşam dileğiyle |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.