Piliç Galantin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Galantin![]() Malzemeler Piliç 1 adet Fındık (kavrulmamış)1 kahve fincanı Soğan 1 adet orta boy Sarımsak l diş Yumurta 2 adet Krema 1 yemek kaşığı Portakal Likörü 1 yemek kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi 1 tatlı kaşığı Limon Kabuğu Rendesi 1 tatlı kaşığı Beyaz Biber 1 tatlı kaşığı Tuz Jöle Yaprak Jöle 3-5 yaprak Porto Şarabı 1 Yemek Kaşığı Tarif Pilicin kemiklerini ve derilerini ayıklayıp etleri diğer malzemeler ile birlikte blender' dan geçirin ![]() Elde ettiğiniz karışımı folyo kağıdı üzerine koyun ![]() Yaklaşık 4-5 cm çapında silindir haline getirip folyo kağıdına sarın ![]() Folyo kağıdına sarılmış karışımı fırının haşlama konumunda veya ocak üstü tencerede bol su ile 30-40 dakika pişirin ![]() Soğumaya bırakın ![]() Jöle Yaprak jöleyi 1 bardak soğuk suda eritin ![]() Porto şarabını kaynatıp jöleye katın ve karıştırın ![]() Jöleyi 8-10 mm kalınlığında olacak şekilde bir kaba dökün ![]() Buzdolabında katılaşmaya bırakın ![]() Soğumuş piliç üzerindeki folyo kağıdı alın ![]() 5-6 mm genişliğinde dilimleyin ![]() Servis tabağına koyun ![]() Jöleyi minik küpler halinde kesin ![]() Piliç etlerinin üzerine ve yanlarına koyun ![]() Servis yapın ![]() |
|
|
|