Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
galantin, piliç

Piliç Galantin

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Galantin







Malzemeler

Piliç 1 adet

Fındık (kavrulmamış)1 kahve fincanı

Soğan 1 adet orta boy

Sarımsak l diş

Yumurta 2 adet

Krema 1 yemek kaşığı

Portakal Likörü 1 yemek kaşığı

Portakal Kabuğu Rendesi 1 tatlı kaşığı

Limon Kabuğu Rendesi 1 tatlı kaşığı

Beyaz Biber 1 tatlı kaşığı

Tuz

Jöle

Yaprak Jöle 3-5 yaprak

Porto Şarabı 1 Yemek Kaşığı
Tarif

Pilicin kemiklerini ve derilerini ayıklayıp etleri diğer malzemeler ile birlikte blender' dan geçirin

Elde ettiğiniz karışımı folyo kağıdı üzerine koyun

Yaklaşık 4-5 cm çapında silindir haline getirip folyo kağıdına sarın

Folyo kağıdına sarılmış karışımı fırının haşlama konumunda veya ocak üstü tencerede bol su ile 30-40 dakika pişirin

Soğumaya bırakın
Jöle

Yaprak jöleyi 1 bardak soğuk suda eritin

Porto şarabını kaynatıp jöleye katın ve karıştırın

Jöleyi 8-10 mm kalınlığında olacak şekilde bir kaba dökün

Buzdolabında katılaşmaya bırakın

Soğumuş piliç üzerindeki folyo kağıdı alın

5-6 mm genişliğinde dilimleyin

Servis tabağına koyun

Jöleyi minik küpler halinde kesin

Piliç etlerinin üzerine ve yanlarına koyun

Servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.