![]() |
Piliç Galantin
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler Piliç 1 adet Fındık (kavrulmamış)1 kahve fincanı Soğan 1 adet orta boy Sarımsak l diş Yumurta 2 adet Krema 1 yemek kaşığı Portakal Likörü 1 yemek kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi 1 tatlı kaşığı Limon Kabuğu Rendesi 1 tatlı kaşığı Beyaz Biber 1 tatlı kaşığı Tuz Jöle Yaprak Jöle 3-5 yaprak Porto Şarabı 1 Yemek Kaşığı Tarif Pilicin kemiklerini ve derilerini ayıklayıp etleri diğer malzemeler ile birlikte blender' dan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı folyo kağıdı üzerine koyun. Yaklaşık 4-5 cm çapında silindir haline getirip folyo kağıdına sarın. Folyo kağıdına sarılmış karışımı fırının haşlama konumunda veya ocak üstü tencerede bol su ile 30-40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Jöle Yaprak jöleyi 1 bardak soğuk suda eritin. Porto şarabını kaynatıp jöleye katın ve karıştırın. Jöleyi 8-10 mm kalınlığında olacak şekilde bir kaba dökün. Buzdolabında katılaşmaya bırakın. Soğumuş piliç üzerindeki folyo kağıdı alın. 5-6 mm genişliğinde dilimleyin. Servis tabağına koyun. Jöleyi minik küpler halinde kesin. Piliç etlerinin üzerine ve yanlarına koyun. Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.