ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piliç Galantin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062985)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:19 AM

Piliç Galantin
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

Piliç 1 adet

Fındık (kavrulmamış)1 kahve fincanı

Soğan 1 adet orta boy

Sarımsak l diş

Yumurta 2 adet

Krema 1 yemek kaşığı

Portakal Likörü 1 yemek kaşığı

Portakal Kabuğu Rendesi 1 tatlı kaşığı

Limon Kabuğu Rendesi 1 tatlı kaşığı

Beyaz Biber 1 tatlı kaşığı

Tuz

Jöle

Yaprak Jöle 3-5 yaprak

Porto Şarabı 1 Yemek Kaşığı
Tarif

Pilicin kemiklerini ve derilerini ayıklayıp etleri diğer malzemeler ile birlikte blender' dan geçirin.

Elde ettiğiniz karışımı folyo kağıdı üzerine koyun.

Yaklaşık 4-5 cm çapında silindir haline getirip folyo kağıdına sarın.

Folyo kağıdına sarılmış karışımı fırının haşlama konumunda veya ocak üstü tencerede bol su ile 30-40 dakika pişirin.

Soğumaya bırakın.
Jöle

Yaprak jöleyi 1 bardak soğuk suda eritin.

Porto şarabını kaynatıp jöleye katın ve karıştırın.

Jöleyi 8-10 mm kalınlığında olacak şekilde bir kaba dökün.

Buzdolabında katılaşmaya bırakın.

Soğumuş piliç üzerindeki folyo kağıdı alın.

5-6 mm genişliğinde dilimleyin.

Servis tabağına koyun.

Jöleyi minik küpler halinde kesin.

Piliç etlerinin üzerine ve yanlarına koyun.

Servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.