Fırında Mantarlı Antrikot |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Mantarlı Antrikot![]() Malzemeler 1 kg antrikot (bonfile kullanılarak da yapılabilir ama antrikot çok daha yumuşak ve lezzetlidir)5-6 diş ezilmiş sarımsak 1 paket taze mantar Tuz, karabiber, kimyon 1 çay bardağı sıvıyağ 2 orta boy kuru soğan 2 orta boy domates 5-6 adet tatlı yeşil biber Yapılışı - Dilimlenmiş antrikotların fazla yağlarını temizleyin - Derin bir tavada sıvıyağı kızdırıp ince kıydığınız soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun Pembeleşince mantarları ve soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip suyunu hafif çekene kadar kavurmaya devam edin![]() - Dilimlenmiş antrikotları da tavaya alarak, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip 1 çay bardağı su ilavesiyle hafifçe kızarana kadar kısık ateşte pişirin ![]() - Pişen etleri fırın tepsisine ya da kabına dizip üzerine tavada kalan mantarlı karışımı dökün ![]() - Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş biberlerle süsleyerek 200 dereceli fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın ![]() ![]() |
|
|
|