![]() |
Bademli Taze Fasulye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Taze Fasulye![]() Malzemeler, 1 kilo taze fasulye Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı badem 2 yemek kaşığı tereyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Taze fasulyelerin sapları ve kılçıklarını temizleyip ikiye bölün ![]() Derin bir tencereye fasulyeleri ve zeytinyağını alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ![]() Fasulyeleri yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzüp soğuk sudan geçirin ![]() Yayvan bir tabağa fasulyeleri alıp tuz ilave edip harmanlayın ![]() Tavaya tereyağını alıp eritin ve bademleri ekleyip birkaç dakika kavurun ![]() Kavrulmuş bademi fasulyelerin üzerine yayın ![]() Sıcak ya da soğuk servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|