![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarDomates Çorbası 5 adet domates 5 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur) 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi tuz Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarAyran Çorbası (Ayran Aşı) Gene doğuda çok yapılan bir çorbadır ![]() ![]() ![]() 1 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar![]() Malzemeler: (4 Kişilik) 300 gr brokoli 1 soğan 1 çorba kaşığı margarin 600 ml et suyu 2 dilim tost ekmeği 2 tatlı kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sıvıyağ 4 çorba kaşığı süt kreması Tuz Karabiber Hazırlama Süresi 20 dakika 1 Porsiyon = 170 kalori Nasıl Hazırlanır: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarGüneş çorbası Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 kişilik * 1 kg ![]() * 2 su bardağı su (ılık) * 1 tablet tavuk bulyon * 1 çorba kaşığı salça * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 2 adet yumurta sarısı * 2 su bardağı süt * 1/2 demet maydanoz (çok ince kıyılmış) * Tuz |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarMANTAR CORBASI Süre 30 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Malzemeler 1 Adet orta boy soğan 1 ![]() 200 gr dilimlenmiş mantar 4 Su bardağı et suyu 2 Çorba kaşığı un 1 Çay kaşığı pirinç 1 Çay bardağı krema 1 Demet maydanoz Hazırlanışı Soğanı ince ince doğrayarak kısık ateşte margarin ile birlikte pembeleştirin ![]() Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayınca pirinci ve dilimlenmiş mantarı ilave ederek 15 dakika daha kaynamaya bırakın ![]() Diğer taraftan un ile kremayı bir kabın içinde karıştırarak, ateşteki çorbaya ilave edin ![]() Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın ![]() Servis yaparken çok ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın ![]() AFIYET OLSUN!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarBrüksel Lahanası Çorbası (6 Kişilik) Malzemeler: 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Adet Orta Boy Soğan 1 Adet Orta Boy Havuç 1 Adet Orta Boy Patates 150 gr ![]() 6 Su Bardağı Su 3-4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 1 Adet Yumurtanın Sarısı 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu HAZIRLANIŞI : Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim ![]() ![]() Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim ![]() ![]() ![]() Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarKış Çorbası Malzemeler: 2 Soğan 1 Patates 1 Havuç 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Kahve Fincanı Un 1 Çay Kaşığı Köri 5 Su Bardağı Et Suyu 1 Çay Kaşığı Limon Suyu 3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Soğanları soyup ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın ![]() ![]() Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarISPANAK ÇORBASI (4-5 kişilik) • 450 g kadar ıspanak; ben dondurulmuş kullandım; pişirme öncesi çözündürdüm • 1 kuru soğan • 1 yemek kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı krema • 1 yemek kaşığı un • 2,5 su bardağı süt • Tuz 1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun ![]() ![]() 2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun ![]() 3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın ![]() ![]() 4) Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar![]() Malzemeler: Köfte için: 250gr kıyma 1 kuru soğan, rendelenmiş tuz karabiber Köfteleri kızartmak için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Çorba için: 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut yarım su bardağı pirinç yarım kg yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı un, silme Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanması: Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın ![]() ![]() Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin ![]() ![]() Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun ![]() ![]() ![]() Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin ![]() ![]() ![]() Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarEZME SEBZE ÇORBASI MALZEMELER 6 su bardağı et suyu 4 çorba kaşığı margarin 2 adet küçük soğan 1 adet küçük kereviz 1 adet patates 2 kahve fincanı un 2 dilim bayat ekmek 2 adet küçük havuç 50 gr kaşar peyniri defne yaprağı tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Et suyunu ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarKIYMALI YOĞURT ÇORBASI MALZEMELER 200 gr kıyma 1 kase yoğurt 1 iri kuru soğan 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı ince bulgur 100 gr margarin tuz karabiber nane 1,5lt su HAZIRLANIŞI Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarKREMALI TAVUK ÇORBASI MALZEMELER 200 gr kıyma 1 kase yoğurt 1 iri kuru soğan 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı ince bulgur 100 gr margarin tuz karabiber nane 1,5lt su HAZIRLANIŞI Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalaryayla çorbası ½ su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu veya su 3 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt ½ su bardağı un 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı soya yağı 1 tutam nane tuz Yapılışı Bir tencerede et suyunu kaynatın ![]() ![]() ![]() Kaynayan pirinçli et suyunun içine hazırlamış olduğunuz terbiyeyi döküp iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarTARHANA CORBASI (4 Kişilik) Malzemeler: 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Su Bardağı Tarhana 1 Çay Kaşığı Nane Tuz 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI : 1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇorbalarSEBZE EZME CORBASI (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı 200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç 150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates 2 adet ince doğranmış kuru soğan 200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates 2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber 4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak 150 gr tereyağı veya margarin Yeteri kadar tuz 6 bardak su HAZIRLANIŞI : Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun ![]() Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın ![]() ![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|