ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çorbalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062432)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:49 AM

Çorbalar
 
Domates Çorbası

5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz

Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin.rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırı.5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. 5 dakika kadar kaynatıp kapatın. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin.

Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:49 AM

Çorbalar
 
Ayran Çorbası (Ayran Aşı)

Gene doğuda çok yapılan bir çorbadır...

1 su bardağı aşurelik buğday

4 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı nohut

1 çorba kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz

6 su bardağı su

Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın...

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:49 AM

Çorbalar
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler: (4 Kişilik)

300 gr brokoli

1 soğan

1 çorba kaşığı margarin

600 ml et suyu

2 dilim tost ekmeği

2 tatlı kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı sıvıyağ

4 çorba kaşığı süt kreması

Tuz

Karabiber

Hazırlama Süresi 20 dakika

1 Porsiyon = 170 kalori

Nasıl Hazırlanır:

1. Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara ayırın. Dondurulmuş brokoli kullanıyorsanız açılmasını bekleyin ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

2. Büyük ve derin bir tencerede margarini eritin. Soğanı tencerede kavurun. Ardından brokoli ve et suyunu ekleyin. Karışımı kaynatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.

3. Tost ekmeklerini, her iki yüzüne salça sürüp küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp ekmek küplerini kızartın.

4. Çorbanın içinden bir kaç brokoli tanesini alıp geri kalanını püre haline getirin. Çorbayı tekrar tencereye alıp ısıtın. Süt kremasını ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorbayı servis tabaklarına alıp ekmek kıtırları ve ayırdığınız brokoli taneleri ile süsleyip servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:49 AM

Çorbalar
 


Güneş çorbası

Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Kabuklarını sıyırıp alın. Robotta püre haline getirin. Tavuk bulyonu ılık suda eritin. Salçayı püre domatesle ezip, bulyonlu suya ilave edin. Yağda unu pembeleştirin. Pembeleşen unu ateşten alın. Domates suyunu yavaş yavaş, pembeleşen una yedirin. Tekrar ateşe koyup, karıştıra karıştıra 15 dakika kaynatın. Yumurta ile sütü çırpın. Kaynayan karışıma yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp, maydanoz yapraklarını üzerine serperek servis yapın.

6 kişilik

* 1 kg. domates

* 2 su bardağı su (ılık)

* 1 tablet tavuk bulyon

* 1 çorba kaşığı salça

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 2 çorba kaşığı un

* 2 adet yumurta sarısı

* 2 su bardağı süt

* 1/2 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

* Tuz

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:49 AM

Çorbalar
 
MANTAR CORBASI

Süre 30 dk.

Kaç Kişilik 4

Malzemeler

1 Adet orta boy soğan

1.5 Çorba kaşığı margarin

200 gr dilimlenmiş mantar

4 Su bardağı et suyu

2 Çorba kaşığı un

1 Çay kaşığı pirinç

1 Çay bardağı krema

1 Demet maydanoz

Hazırlanışı

Soğanı ince ince doğrayarak kısık ateşte margarin ile birlikte pembeleştirin.

Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayınca pirinci ve dilimlenmiş mantarı ilave ederek 15 dakika daha kaynamaya bırakın.

Diğer taraftan un ile kremayı bir kabın içinde karıştırarak, ateşteki çorbaya ilave edin.

Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.

Servis yaparken çok ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.
AFIYET OLSUN!!!

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:49 AM

Çorbalar
 


Brüksel Lahanası Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler:

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

1 Adet Orta Boy Soğan

1 Adet Orta Boy Havuç

1 Adet Orta Boy Patates

150 gr. Brüksel Lahanası

6 Su Bardağı Su

3-4 Diş Sarmısak

Tuz, Karabiber

1 Adet Yumurtanın Sarısı

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

HAZIRLANIŞI :

Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim. Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim. 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım. Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım.

6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim. Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.

Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim. 10 dakika daha kaynatalım. Kaselere aktararak servis yapalım.

Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin. Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir.[/b]

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:50 AM

Çorbalar
 
Kış Çorbası

Malzemeler:

2 Soğan

1 Patates

1 Havuç

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Kahve Fincanı Un

1 Çay Kaşığı Köri

5 Su Bardağı Et Suyu

1 Çay Kaşığı Limon Suyu

3-4 Dal Maydanoz

Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI :

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:50 AM

Çorbalar
 


ISPANAK ÇORBASI

(4-5 kişilik)

• 450 g kadar ıspanak; ben dondurulmuş kullandım; pişirme öncesi çözündürdüm

• 1 kuru soğan

• 1 yemek kaşığı tereyağı

• 1 yemek kaşığı krema

• 1 yemek kaşığı un

• 2,5 su bardağı süt

• Tuz

1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun. Unu ilave edin ve 3-4 dak daha kavurun.

2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun.

3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın. Kalan sütü ilave edin, kremayı ve tuzu katın; 1-2 taşım daha kaynatıp, ateşten alın.

4) Sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:50 AM

Çorbalar
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

Köfte için:

250gr kıyma

1 kuru soğan, rendelenmiş

tuz

karabiber

Köfteleri kızartmak için:

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Çorba için:

1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut

yarım su bardağı pirinç

yarım kg yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı un, silme

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanması:

Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.

Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.

Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.

Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:50 AM

Çorbalar
 
EZME SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER

6 su bardağı et suyu

4 çorba kaşığı margarin

2 adet küçük soğan

1 adet küçük kereviz

1 adet patates

2 kahve fincanı un

2 dilim bayat ekmek

2 adet küçük havuç

50 gr kaşar peyniri

defne yaprağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:50 AM

Çorbalar
 
KIYMALI YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER

200 gr kıyma

1 kase yoğurt

1 iri kuru soğan

1 yumurta

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı ince bulgur

100 gr margarin

tuz

karabiber

nane

1,5lt su

HAZIRLANIŞI

Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın. Üzerine 1,5 lt su, pirinç ve ince bulguru ilave edin. Soğanları rendeleyip, yağda pembeleştirip, kıyma ile kavurun.Üzerine hazırladığınız karışımı, karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Prinçler sertliğini kaybedene kadar 15-20 dakika pişirin. Naneyi yağda hafif kızartarak veya direkt ilave edebilirsiniz.Karabiberle sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:50 AM

Çorbalar
 
KREMALI TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

200 gr kıyma

1 kase yoğurt

1 iri kuru soğan

1 yumurta

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı ince bulgur

100 gr margarin

tuz

karabiber

nane

1,5lt su

HAZIRLANIŞI

Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın. Üzerine 1,5 lt su, pirinç ve ince bulguru ilave edin. Soğanları rendeleyip, yağda pembeleştirip, kıyma ile kavurun.Üzerine hazırladığınız karışımı, karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Prinçler sertliğini kaybedene kadar 15-20 dakika pişirin. Naneyi yağda hafif kızartarak veya direkt ilave edebilirsiniz.Karabiberle sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:51 AM

Çorbalar
 
yayla çorbası

½ su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu veya su

3 su bardağı su

1 su bardağı yoğurt

½ su bardağı un

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı soya yağı

1 tutam nane

tuz

Yapılışı Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın.

Kaynayan pirinçli et suyunun içine hazırlamış olduğunuz terbiyeyi döküp iyice karıştırın. Bir tavada soya yağında naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:51 AM

Çorbalar
 

TARHANA CORBASI

(4 Kişilik)
Malzemeler:

1 Çorba Kaşığı Margarin

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Su Bardağı Tarhana

1 Çay Kaşığı Nane

Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI :

1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın.

Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:51 AM

Çorbalar
 

SEBZE EZME CORBASI

(4 Kişilik)
Malzemeler:

200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı

200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç

150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates

2 adet ince doğranmış kuru soğan

200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates

2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber

4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak

150 gr tereyağı veya margarin

Yeteri kadar tuz

6 bardak su

HAZIRLANIŞI :

Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.

Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis edin.

AFIYET OLSUN...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.