![]() |
Kızarmış Hindi Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızarmış Hindi Eti![]() Malzemeler: Yarım limonun suyu 4 parça hindi göğsü 2 çorba kaşığı margarin 1-2 çorba kaşığı sirke Tuz Karabiber Köri 200 gram kırmızı mercimek 4 adet taze soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yapılışı: Eti temizleyip limon suyunda marine edin ![]() Mercimeği yıkayın ![]() Büyük bir tencereye yeterli miktarda su ekleyin ![]() Mercimeği içine ilave edip 5-7 dakika haşlayın ![]() Ardından soğuk suyla yıkayıp süzün ![]() Taze soğanları temizleyin ![]() Yıkayıp halka halka doğrayın ![]() Marine edilmiş etleri tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Bir tavada kızgın yağda etlerin her iki tarafını 3-5 dakika kızartın ![]() Margarini bir tencerede eritip içinde taze soğanı hafifçe kavurun ![]() Mercimeği ilave edip 2-3 dakika daha kavurun ![]() Sirke, tuz, karabiber ve köri ile tatlandırın ![]() Etleri mercimekle birlikte tabaklara alıp üzerine karabiber ekin ![]() |
![]() |
![]() |
|