Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, hindi, kızarmış

Kızarmış Hindi Eti

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Hindi Eti










Malzemeler:
Yarım limonun suyu
4 parça hindi göğsü
2 çorba kaşığı margarin
1-2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Köri
200 gram kırmızı mercimek
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:

Eti temizleyip limon suyunda marine edin
Mercimeği yıkayın
Büyük bir tencereye yeterli miktarda su ekleyin
Mercimeği içine ilave edip 5-7 dakika haşlayın
Ardından soğuk suyla yıkayıp süzün
Taze soğanları temizleyin
Yıkayıp halka halka doğrayın
Marine edilmiş etleri tuz ve karabiberle tatlandırın
Bir tavada kızgın yağda etlerin her iki tarafını 3-5 dakika kızartın
Margarini bir tencerede eritip içinde taze soğanı hafifçe kavurun
Mercimeği ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
Sirke, tuz, karabiber ve köri ile tatlandırın
Etleri mercimekle birlikte tabaklara alıp üzerine karabiber ekin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.