![]() |
Kızarmış Hindi Eti
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: Yarım limonun suyu 4 parça hindi göğsü 2 çorba kaşığı margarin 1-2 çorba kaşığı sirke Tuz Karabiber Köri 200 gram kırmızı mercimek 4 adet taze soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yapılışı: Eti temizleyip limon suyunda marine edin. Mercimeği yıkayın. Büyük bir tencereye yeterli miktarda su ekleyin. Mercimeği içine ilave edip 5-7 dakika haşlayın. Ardından soğuk suyla yıkayıp süzün. Taze soğanları temizleyin. Yıkayıp halka halka doğrayın. Marine edilmiş etleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir tavada kızgın yağda etlerin her iki tarafını 3-5 dakika kızartın. Margarini bir tencerede eritip içinde taze soğanı hafifçe kavurun. Mercimeği ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Sirke, tuz, karabiber ve köri ile tatlandırın. Etleri mercimekle birlikte tabaklara alıp üzerine karabiber ekin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.