ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kızarmış Hindi Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062445)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:49 AM

Kızarmış Hindi Eti
 




http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
Yarım limonun suyu
4 parça hindi göğsü
2 çorba kaşığı margarin
1-2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Köri
200 gram kırmızı mercimek
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:

Eti temizleyip limon suyunda marine edin.
Mercimeği yıkayın.
Büyük bir tencereye yeterli miktarda su ekleyin.
Mercimeği içine ilave edip 5-7 dakika haşlayın.
Ardından soğuk suyla yıkayıp süzün.
Taze soğanları temizleyin.
Yıkayıp halka halka doğrayın.
Marine edilmiş etleri tuz ve karabiberle tatlandırın.
Bir tavada kızgın yağda etlerin her iki tarafını 3-5 dakika kızartın.
Margarini bir tencerede eritip içinde taze soğanı hafifçe kavurun.
Mercimeği ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
Sirke, tuz, karabiber ve köri ile tatlandırın.
Etleri mercimekle birlikte tabaklara alıp üzerine karabiber ekin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.