Glazürlü Limonlu Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Glazürlü Limonlu Kek4 yumurta 2/3 su bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 2 5 su bardağı un1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Glazür için 5 yemek kaşığı pudra şeker 2 yemek kaşığı limon suyu üzeri için 2 limon 1 5 çay bardağı su1 su bardağı toz şekerYumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın Yağ, süt, limon kabuğu ve limon suyu ekleyin Un, kabartma tozu ilave edip karıştırın Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına aktarın 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Limonları yıkayıp ince dilimleyin ve tencereye yerleştirin üzerine şeker ve su ekleyip orta ateşte 20 dakika kaynatın Soğumaya bırakın Kekin üzerine döküp bir süre bekletin Glazür için, pudra şekere limon suyu ekleyip karıştırın ve kekin üzerine sürün Limon dilimlerini üzerine yerleştirip servis yapın Glazürlü limonlu kek artık hazır, afiyet olsun ![]() |
|
|
|