05-12-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pazılı Krep
Pazılı krep
4 kişilik
Malzeme:
Krep Hamuru için :
3 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
50 gram tere yağ
Narlı Balkabağı Salatası için :
500 gram balkabağı
1 kase kiraz domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Pazılı İç Malzeme için :
1 kg pazı yaprağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
100 gram krem peynir
100 gram tulum peyniri
100 gram parmesan peyniri
1/2 adet limon

Tarifi
Krep hamuru için tüm malzemeyi çukur bir kapta pütürsüz bir kıvam elde edene dek iyice çırpın Hamurdan bir kepçe kadarını alıp ısıtılmış tavaya dökün Orta ateşte yağlı peçete ile sıvanmış teflon tavada iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin Narlı balkabağı salatası için balkabaklarını tavla zarı şeklinde doğrayıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Sarımsak, misket limonu suyu ve zeytinyağını bir çırpıcı ile sos kıvamına getirin
Balkabaklarını diğer bütün malzeme ile karıştırıp sosunu dökün Salatayı yuvarlak bir kabın içine sıkıca yerleştirin Daha sonra servis tabağına ters çevirerek aktarın Yıkanıp iyice süzülmüş pazıları ince ince doğrayın Soğan ve sarımsakları soyup ince kıyıp zeytinyağında kavurun Doğramış olduğunuz pazıları ekleyin ve yumuşayıncaya dek pişirin Ocaktan alın
Pişen pazının fazla suyunu süzgeç yardımıyla süzün Ilınınca krem peynir, rendelenmiş tulum peyniri, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin İyice karıştırın Üç adet krebi üst üste yerleştirin, üzerine pazılı karışımdan ince bir tabaka halinde yayın Kalan kreplerin aralarına pazılı karışımdan sürerek üst üste yerleştirin En son kalan krebi yayıp rendelenmiş parmesan peynirini serpin Önceden ısıtılmış 185 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin Fırından alıp 15 dakika dinlendirin Narlı balkabağı salatası ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|