![]() |
Pazılı Krep
1 Eklenti(ler)
Pazılı krep
4 kişilik Malzeme: Krep Hamuru için : 3 su bardağı un 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 50 gram tere yağ Narlı Balkabağı Salatası için : 500 gram balkabağı 1 kase kiraz domates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 diş sarımsak Pazılı İç Malzeme için : 1 kg pazı yaprağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 100 gram krem peynir 100 gram tulum peyniri 100 gram parmesan peyniri 1/2 adet limon http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1273651478 Tarifi Krep hamuru için tüm malzemeyi çukur bir kapta pütürsüz bir kıvam elde edene dek iyice çırpın. Hamurdan bir kepçe kadarını alıp ısıtılmış tavaya dökün. Orta ateşte yağlı peçete ile sıvanmış teflon tavada iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Narlı balkabağı salatası için balkabaklarını tavla zarı şeklinde doğrayıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsak, misket limonu suyu ve zeytinyağını bir çırpıcı ile sos kıvamına getirin. Balkabaklarını diğer bütün malzeme ile karıştırıp sosunu dökün. Salatayı yuvarlak bir kabın içine sıkıca yerleştirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek aktarın. Yıkanıp iyice süzülmüş pazıları ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Doğramış olduğunuz pazıları ekleyin ve yumuşayıncaya dek pişirin. Ocaktan alın. Pişen pazının fazla suyunu süzgeç yardımıyla süzün. Ilınınca krem peynir, rendelenmiş tulum peyniri, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. İyice karıştırın. Üç adet krebi üst üste yerleştirin, üzerine pazılı karışımdan ince bir tabaka halinde yayın. Kalan kreplerin aralarına pazılı karışımdan sürerek üst üste yerleştirin. En son kalan krebi yayıp rendelenmiş parmesan peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 185 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin. Fırından alıp 15 dakika dinlendirin. Narlı balkabağı salatası ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.