Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Terimleri Sözlüğü C HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi Cevz-i Bevva : Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir Rendelenerek toz haline getirilir ve tavalarda, beşamel soslarda, et, dolma ve sarmalarda kullanılır![]() Cereal (Sereal) : Tahıl; tahıl ekmeği ![]() Cıvık Hamur : Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar Mesela; fri hamuru![]() Cibre (Yöresel Tanım) : Sıkılmış üzüm posası ![]() Cinger (Ginger) : Zencefil Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi![]() Cizleme : Mayalı cıvık hamurdan yapılan büyük ve kalın krep (Bolu yöresine aittir) ![]() Cost (Kost) : Maliyet ![]() Cuit Au Four (Küvi ofur) : Fırında pişirme usulü ![]() Cips : Bol yağda kızartılmış yaprak patates
|
|
|
|