Ege Usulü Patlıcan |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Ege Usulü PatlıcanEge Usulü Patlıcan 4 kişilik Malzeme: 4 adet patlıcan 3 adet domates yarım çay bardağı zeytinyağı 5 - 6 diş sarımsak 1 çay kaşığı Tuz Tarifi Patlıcanları uzunlamasına alaca soyun Patlıcanların baş taraflarını kesmeden ortadan dörde ayırın Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin Daha sonra yıkayıp tencereye dizin Domatesleri patlıcanların üzerine rendeleyerek ilave edin Sarımsakları, zeytinyağı ve tuzu tencereye ekleyin Kısık ateşte ara sıra patlıcanları çevirerek bir saate yakın pişirin Soğuduktan sonra maydanozla süsleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|