![]() |
Ege Usulü Patlıcan
Ege Usulü Patlıcan
4 kişilik Malzeme: 4 adet patlıcan 3 adet domates yarım çay bardağı zeytinyağı 5 - 6 diş sarımsak 1 çay kaşığı Tuz http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1272268530 Tarifi Patlıcanları uzunlamasına alaca soyun. Patlıcanların baş taraflarını kesmeden ortadan dörde ayırın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra yıkayıp tencereye dizin. Domatesleri patlıcanların üzerine rendeleyerek ilave edin. Sarımsakları, zeytinyağı ve tuzu tencereye ekleyin. Kısık ateşte ara sıra patlıcanları çevirerek bir saate yakın pişirin. Soğuduktan sonra maydanozla süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.