![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü Y Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü Y HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü Y Harfi Yahni : Kızartıldıktan sonra kavrulmuş soğan, salça ve bir miktar sıvıyla pişirilen, sade veya sebzeli et yemeği ![]() ![]() Yarka : Büyük piliç ![]() ![]() Yarma (Yöresel Tanım) : Buğday kırığı ![]() Yarmaca (Yöresel Tanım) : Küçük nohutun ikiye bölünmüş hali ![]() Yarpuz (Yöresel Tanım) : Naneye benzeyen, soğuk çorbalara koyulan bir bitki ![]() Yayla Tavuğu : Açık alanda gezip, yemlenmiş 90 günde yetişmiş tavuk veya piliçler ![]() Yayım (Yöresel Tanım) : Ev eriştesi ![]() Yedirmek : a- Ateşte, telle karıştırarak bir malzemeyi başka bir malzemeye, uygun şekilde katmak veya ilave etmek (tereyeğı sosa yedirilir) ![]() ![]() Yerelması : Kök sapları yumru durumunda olan, patatese benzeyen bir sebze ![]() Yirmibeş Derceli Şurup : 100 gr şeker için 85 gr oranında su içeren bir şurup çeşidi ![]() Yoğunlaştırma : Bir sıvıyı kaynatarak çektirme usulü ![]() ![]() Yumurta : Sığır budunda bulunan bir et parçası ![]() Yumuşak Hamur : Ekmek hamuru yumuşaklığında, elle açılabilir hamur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|