![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü Z HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi Zahter : Taze kekik ![]() Zar Şekli : Küçük küp (tavla zarı gibi) şeklinde kesme veya doğrama usulü ![]() Zencefil (Ginger) : Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitki kökü, toz baharatı da yapılır ![]() zencefil sıcak şarap yapımında da kullanılır) ![]() Zengin Meze Tabağı : İçinde pahalı yiyecekler (somon füme, pastırma, rokfor vb ![]() ![]() Zerdeçal : Kök saçaklarından, safranı andıran, boyalı bir madde çıkarılan zencefilgillerden bir bitki; mutfakta kullanılan sarı yiyecek boyası ![]() |
![]() |
![]() |
|