![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi
Zahter : Taze kekik. Zar Şekli : Küçük küp (tavla zarı gibi) şeklinde kesme veya doğrama usulü. Zencefil (Ginger) : Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitki kökü, toz baharatı da yapılır. Cincer (kek ve kurabiyelerde ayrıca kök zencefil sıcak şarap yapımında da kullanılır). Zengin Meze Tabağı : İçinde pahalı yiyecekler (somon füme, pastırma, rokfor vb.) ihtiva eden meze tabağı. Zerdeçal : Kök saçaklarından, safranı andıran, boyalı bir madde çıkarılan zencefilgillerden bir bitki; mutfakta kullanılan sarı yiyecek boyası. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.