ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Sözlük Ağı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=515)
-   -   Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1048439)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 06:50 AM

Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi
 
Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi

Zahter : Taze kekik.

Zar Şekli : Küçük küp (tavla zarı gibi) şeklinde kesme veya doğrama usulü.

Zencefil (Ginger) : Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitki kökü, toz baharatı da yapılır. Cincer (kek ve kurabiyelerde ayrıca kök

zencefil sıcak şarap yapımında da kullanılır).

Zengin Meze Tabağı : İçinde pahalı yiyecekler (somon füme, pastırma, rokfor vb.) ihtiva eden meze tabağı.

Zerdeçal : Kök saçaklarından, safranı andıran, boyalı bir madde çıkarılan zencefilgillerden bir bitki; mutfakta kullanılan sarı yiyecek boyası.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.