Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahve, sözlüğü, türleri

Kahve Türleri Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahve Türleri Sözlüğü



Kahve Türleri Sözlüğü

Affogato: Genellikle dondurma olan bir tatlının üzerine espresso dökülerek elde edilir Bu sebeple, bir kahve yerine yiyecek saymak daha doğru olur

Americano: Espressoya sıcak su eklenmiş kahve

Café au lait: Lattenin Fransız versiyonu diyebiliriz

Cafe Con Lecha: Fransız café au laite ya da İtalyan caffè e latteye benzetilebilecek sütlü kahvedir Genellikle kahve süt oranı bire bire olur

Cappuccino: Sıcak süt ve süt köpüğünden yapılır; ancak sütün ısıtılması ve dokusu itibarıyla Latte'den farklıdır

Con panna: Bir ya da iki fincan espressonun üstüne çırpılmış krema konarak servis edilmesidir

Corretto: Espresso ile likörden oluşan kahvedir Likör olarak genellikle grappa, bazense sambuca veya brandy kullanılır

Espresso: İnce çekilmiş kahve çekirdeklerinin ağırlık yerine basınç kullanılarak demlenmesi ile hazırlanan İtalyan kahvesi Cappuccino, Americano gibi pek çok kahve espresso kahvesi kullanılarak hazırlanır ve bunlara kısaca espressolu içecekler denir

Filtre kahve: Orta kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeklerinin kahve makinasında demlenmesi ile edilen kahveye verilen addır Kuzey Amerikada en yoğun tüketilen kahve türüdür

French press: Kalın çekilmiş kahve çekirdeklerinin kendine has bardaklarda demlenmesi ile edilen kahvdir

Granita de Cafe: Buzla hazırlanan bir soğuk espresso kahvesidir

İrlanda kahvesi (Irish coffee): İrlanda dilinde Caife Gaelach denilen bu içecek bir kokteyl olup, sıcak kahve, İrlanda viskisi ve şekerden yapılır Üstüne ise krema konur

İngiliz kahvesi: Irish coffeeye benzetilebilir, viski yerine cin konur

Kül kahvesi: Mangalda kül ateşi üzerinde pişirilen klasik Türk kahvesidir

Latte: Espresso kahvenin ve sütün bir araya geldiği bir lezzettir Latte fincanların üstünü süslemek ise “latte art” olarak adlandırılır Latte benzeri kahveler aslında pek çok Avrupa ülkesinde değişik adlarla yaygındır Fransada café au lait, İspanyada café con leche, Polonyada kawa biała, Almanyada milchkaffee, Avusturyada grosser brauner, Hollandada koffie verkeerd, Portekizde ise café com leite olarak bilinir

Lungo: Normal espressonun yaklaşık iki kat fazla suyla hazırlanmasıdır Böylelikle daha az sert ama daha acı bir kahve elde edilir

Macchiato: Espresso'nun üzerinde çok az süt köpüğü eklenerek elde edilir

Mırra: Türk kahvesi formatında hazırlanan kahveye kakule eklenmesidir Oldukça sert bir kahvedir

Mocha: Bir tür Latte'dir; ancak süte ilave olarak sıcak çikolata da vardır

Ristretto: Corto olarak da adlandırılabilen Ristretto, normal bir fincan espressonun yaklaşık yarısı hacmindeki koyu espresso kahvedir

Rus kahvesi: Irish coffee gibidir, viski yerine votka eklenir

Süvari kahvesi: Genellikle şekersiz olarak hazırlanan ve fincan yerine çay bardağından servis edilen Türk kahvesi

Türk kahvesi: Çok ince çekilmiş (espressodan daha ince) kahve çekirdeklerinin cezve içerisinde kaynamaya yakın bir derecede ısıtılması ile edilen köpüklü ve sert kahve türü

Viyana kahvesi: Koyu espresso kahvesi ile krema bileşimidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.