Ramazan Bayramı Menüsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Bayramı MenüsüEn ideal bayram mönüsü Dr Ayhan Tokgöz, bayram süresince uygulanabilecek ve sindirim sistemini düzenleyecek şu diyeti önerdi:![]() SABAH Az yağlı beyaz peynir, zeytin ![]() 1 tatlı kaşığı reçel, bal ya da pekmez ![]() Buğday, kepek ya da çavdar ekmeği ![]() Engel olabilecek herhangi bir hastalık ya da alerji yoksa haftada en az 3 kez haşlanmış yumurta ![]() Domates, salatalık, yeşil biber ![]() ARA ÖĞÜN Mevsim meyvesi ![]() ÖĞLE 1 kase çorba ![]() Etli sebze yemeği ![]() 1 kase yoğurt ya da 1 bardak ayran ![]() Salata ![]() Kepek ekmeği ![]() ARA ÖĞÜN Simit-ayran ya da kepekli tostla birlikte bitki çayı ![]() AKŞAM Fırında et, tavuk ya da balık ![]() Salata ![]() 1 kase yoğurt ![]() Kepek ekmeği, kepekli makarna veya bulgur pilavı ![]() YATMADAN Meyve, süt ya da meyveli yoğurt
|
|
|
|