Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakal, soslu, sütlaç, tarifi

Portakal Soslu Sütlaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Soslu Sütlaç Tarifi



Portakal Soslu Sütlaç Tarifi

1,5 su bardağı pirinç (haşlanmış)
3 su bardağı süt
1/3 su bardağı bal
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz

Sos için:
1/3 su bardağı esmer şeker
3-4 adet portakal
2 çay kaşığı mısır nişastası
1 tutam tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı margarin
6 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem

Haşlanıp süzülmüş pirinci, sütü, balı ve tuzu bir tencerede karıştırın Orta ısılı ateş üzerinde koyulaşana dek pişirin Tencereyi ateşin üzerinden alın Margarini ve vanilyayı ekleyip, karıştırın Kaselere doldurun
Portakallı sos için, dilimlediğiniz portakalların üzerine esmer şekeri serpin Yarım saat bekletin Mısır nişastasını, tuzu ve tarçını bir tencereye aktarın Portakalları bıraktıkları suyla birlikte tencereye aktarın ve tencereyi ocağa koyun Ateşi kısın ve 2-3 dakika kaynatın Ateşten alın Margarini ekleyin Soğuduktan sonra kaselere aktardığınız pudingin üzerine pay edin Bademle süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.