Cevizli Basma Kadayıf Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Basma Kadayıf TarifiCevizli Basma Kadayıf Tarifi Malzemeler : 750 Gr Yaş Kadayıf100 Gr Tereyağı100 Gr Margarin1 Tatlı K Pekmez300 Gr CevizŞerbeti İçin: 1,5 Kg Toz Şeker1 Lt SuYarım Limon Hazırlanışı Tepsinizi tereyağıyla iyice yağlayın Kadayıfı elinizle koparıp diderek tel tel ayırın Yağladığınız tepsiye kadayıfın yarısını alın Elinizle bastırın Üzerine dövülmüş cevizi dökün Kalan kadayıfı üzerine serperek koyun ve başka bir tepsiyle üzerine iyice bastırın Püf noktası iyice sıkıştırılmasıdır Üzerini kapakla ya da tepsiyle kapatarak bir ağırlık koyup yarım saat bekletirseniz daha iyi sıkıştırabilirsiniz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Altı kızarınca ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın Fırından çıkan sıcak tatlıya şerbeti de sıcak halde dökün Üzerini yeşil toz fıstıkla süsleyebilirsiniz
|
|
|
|