Kayıslı Mus Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayıslı Mus TarifiKayıslı Mus Tarifi 150 gr labne peyniri 0 5 ml krema 500 gr kayısı 1 adet limon 2 adet fruktoz 4 adet jelatin yaprağı Kaynar suda kayısıları 1 dakika tutun ve süzün Sonra kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın Kayısıları limon suyu ve fruktoz ekleyerek mikserden geçirin Jelatin yapraklarını bir süre soğuk suda tuttuktan sonra sıkın ve bunları 2 kaşık su ile Ben-Maride eritin ve hemen kayısılı püreye katın Peynir ve kremayı da birbirleri ile iyice çırpıp bu püreye yedirin Musunuzu 4 tane kaseye (ya da kadehe) koyun ve buzdolabında 3 saat bekletin Çok soğuk servis yapın
|
|
|
|