![]() |
Kayıslı Mus Tarifi
Kayıslı Mus Tarifi
150 gr labne peyniri 0.5 ml krema 500 gr kayısı 1 adet limon 2 adet fruktoz 4 adet jelatin yaprağı Kaynar suda kayısıları 1 dakika tutun ve süzün. Sonra kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kayısıları limon suyu ve fruktoz ekleyerek mikserden geçirin. Jelatin yapraklarını bir süre soğuk suda tuttuktan sonra sıkın ve bunları 2 kaşık su ile Ben-Maride eritin ve hemen kayısılı püreye katın. Peynir ve kremayı da birbirleri ile iyice çırpıp bu püreye yedirin. Musunuzu 4 tane kaseye (ya da kadehe) koyun ve buzdolabında 3 saat bekletin. Çok soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.