ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kayıslı Mus Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015510)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:44 AM

Kayıslı Mus Tarifi
 
Kayıslı Mus Tarifi

150 gr labne peyniri
0.5 ml krema
500 gr kayısı
1 adet limon
2 adet fruktoz
4 adet jelatin yaprağı

Kaynar suda kayısıları 1 dakika tutun ve süzün. Sonra kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kayısıları limon suyu ve fruktoz ekleyerek mikserden geçirin. Jelatin yapraklarını bir süre soğuk suda tuttuktan sonra sıkın ve bunları 2 kaşık su ile Ben-Maride eritin ve hemen kayısılı püreye katın. Peynir ve kremayı da birbirleri ile iyice çırpıp bu püreye yedirin. Musunuzu 4 tane kaseye (ya da kadehe) koyun ve buzdolabında 3 saat bekletin. Çok soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.