İrmikli Saray Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Saray Tatlısı Tarifiİrmikli Saray Tatlısı Tarifi Malzemeler : 14 Dilim Tost Ekmeği 1 Litre Süt 1 Su B Toz Şeker7 Çorba K İrmik2 Parça Damla Sakızı Şerbeti İçin: 2 Su B Su2 Su B Toz Şeker1 Dilim Limon Üzeri İçin: Pirinç Yeşil Fıstık ![]() Hazırlanışı : Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun Topaklanmaması için karıştırarak pişirin Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın![]() İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Tatlı pişince soğumaya bırakın![]() Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin![]() |
|
|
|