![]() |
İrmikli Saray Tatlısı Tarifi
İrmikli Saray Tatlısı Tarifi
Malzemeler : 14 Dilim Tost Ekmeği 1 Litre Süt 1 Su B. Toz Şeker 7 Çorba K. İrmik 2 Parça Damla Sakızı Şerbeti İçin: 2 Su B. Su 2 Su B. Toz Şeker 1 Dilim Limon Üzeri İçin: Pirinç Yeşil Fıstık http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı : Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın. İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın. Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.