Reçelli Çörek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçelli Çörek TarifiREÇELLİ ÇÖREK TARİFİ Malzemeler: 125 gr margarin 3 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Kayısı reçeli Fındık ve badem Yapılışı: Yağı eritin, un, kabartma tozu ve tuzu da ilave edip yoğurun İyice yoğurduğunuz yumuşak kıvamlı hamuru 1 gün buzdolabında bekletin ya da sabahtan yoğurup bir kaç saat dinlendirin Dinlenen hamuru 5 parçaya bölüp tabak büyüklüğünde açın Fazla ince veya kalın açmayın Yuvarlak hamuru sekize bölün Her üçgen parçaya ne harç koyacaksanız o malzemeyi sürün Üçgenleri kalın taraftan ince tarafa doğru rulo şeklinde sarın Yaptığınız çörekleri yağlanmış tepsiye dizin 175 derecede üstleri kızarana kadar pişirin ılınan çöreklerin üstüne pudra şekeri serpin
|
|
|
|