Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, reçelli, tarifi

Reçelli Çörek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Çörek Tarifi



REÇELLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler:

125 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Kayısı reçeli
Fındık ve badem

Yapılışı:

Yağı eritin, un, kabartma tozu ve tuzu da ilave edip yoğurun İyice yoğurduğunuz yumuşak kıvamlı hamuru 1 gün buzdolabında bekletin ya da sabahtan yoğurup bir kaç saat dinlendirin Dinlenen hamuru 5 parçaya bölüp tabak büyüklüğünde açın Fazla ince veya kalın açmayın Yuvarlak hamuru sekize bölün Her üçgen parçaya ne harç koyacaksanız o malzemeyi sürün Üçgenleri kalın taraftan ince tarafa doğru rulo şeklinde sarın Yaptığınız çörekleri yağlanmış tepsiye dizin 175 derecede üstleri kızarana kadar pişirin ılınan çöreklerin üstüne pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.