ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Reçelli Çörek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015323)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:15 AM

Reçelli Çörek Tarifi
 
REÇELLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler:

125 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Kayısı reçeli
Fındık ve badem

Yapılışı:

Yağı eritin, un, kabartma tozu ve tuzu da ilave edip yoğurun. İyice yoğurduğunuz yumuşak kıvamlı hamuru 1 gün buzdolabında bekletin ya da sabahtan yoğurup bir kaç saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 5 parçaya bölüp tabak büyüklüğünde açın. Fazla ince veya kalın açmayın. Yuvarlak hamuru sekize bölün. Her üçgen parçaya ne harç koyacaksanız o malzemeyi sürün. Üçgenleri kalın taraftan ince tarafa doğru rulo şeklinde sarın. Yaptığınız çörekleri yağlanmış tepsiye dizin. 175 derecede üstleri kızarana kadar pişirin ılınan çöreklerin üstüne pudra şekeri serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.