Portakallı Şekerleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı ŞekerlemePortakallı Şekerleme Malzemeler: Portakal kabukları 1 tatlı kaşığı tuz toz şeker ( kabukları bulamak için) Şerbet için: 4 su bardağı sıcak su 3,5 su bardağı toz şeker Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını elle soyun ve yarım parmak kalınlığında boyuna dilimleyin Geniş ve derin bir kaba suyu doldurun içine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tuz eriyene kadar karıştırın ve portakal kabuklarını içine ekleyin Kabukları suda 1 gece bekletin ve sabah beklettiğiniz suyu dökerek kabukları yeni bir suya alın, 1 taşım kaynatın ve süzün Tencereye şekeri ve suyu ekleyin, ocağı yakın şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve ağır ateşte portakal kabuklan saydam-laşana şerbet iyice koyulaşana kadar kaynatın Şekerlemeleri süzgeç yardımı ile tencereden alın, toz şekere bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepside, ya da fırın telinde kurumaya bırakın![]() |
|
|
|