![]() |
Portakallı Şekerleme
Portakallı Şekerleme
Malzemeler: Portakal kabukları 1 tatlı kaşığı tuz toz şeker ( kabukları bulamak için) Şerbet için: 4 su bardağı sıcak su 3,5 su bardağı toz şeker. Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını elle soyun ve yarım parmak kalınlığında boyuna dilimleyin. Geniş ve derin bir kaba suyu doldurun içine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tuz eriyene kadar karıştırın ve portakal kabuklarını içine ekleyin. Kabukları suda 1 gece bekletin ve sabah beklettiğiniz suyu dökerek kabukları yeni bir suya alın, 1 taşım kaynatın ve süzün. Tencereye şekeri ve suyu ekleyin, ocağı yakın şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve ağır ateşte portakal kabuklan saydam-laşana şerbet iyice koyulaşana kadar kaynatın. Şekerlemeleri süzgeç yardımı ile tencereden alın, toz şekere bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepside, ya da fırın telinde kurumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.