Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iki, renkli, revani, tarifi

İki Renkli Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İki Renkli Revani Tarifi

İKİ RENKLİ REVANİ TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
3 çay kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı hindistancevizi
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Yapılışı:

Serbeti hazirlayin Kaynatip sogumaya birakin Yumurtalari sekerle iyice cirpin Yogurt ve siviyag ekleyin ve karistirin Unu, irmigi ve kabartma tozunu katip karistirin Yaglanmis ve dibine şeker serpilmis borcama karisimi bosaltin Onceden isitilmis 200 C de ustu ve alti kizarana kadar pisirin - Buz gibi sogumus serbeti tatlinin uzerine dokun Tatlı serbeti cekip iyice sogudugunda bir bardak yardimi ile yuvarlaklar kesin ( Ben kakaolu kismi daha az yaptim Sadece 3-4 dilimi bardakla ayirdim O yuzden kakaoyu ve hindistan cevizini az kullandim) Bardakla cikarilan yerlerden arta kalan sekilsiz kisimlari blendera alin Icine kakao ve hindistan cevizini ekleyip karistirin Bu kakaolu karisimi yuvarlak dilimlerin uzerine pay edin Ustlerine samfistigi, ceviz, findik ekelyin Ya da krem santi ile susleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com