![]() |
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Kabuğu Şekerlemesi TarifiPortakal Kabuğu Şekerlemesi MALZEMESİ: 4 adet portakal 5 bardak şeker HAZIRLANIŞI: 4 kalın kabuklu portakalın kabuğu soyulur, yumuşayıncaya kadar su ile iyice kaynatılır, sıkılarak süzülür ve et makinasmdan iki defa geçirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Kabuğu Şekerlemesi TarifiPortakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Malzemeler: 4 kalın kabuklu portakal 1/2 yemek kaşığı tuz 1 litre su (4 su bardağı) 750 gr ![]() Hazırlanışı; Portakal kabuklarını akşamdan tuzlu suya koyulur ![]() Ertesi gün suyunu döküp yıkanır ![]() ![]() ![]() Haşlanan kabuklar 1cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır ![]() Şurup koyu kıvama gelince ateşten alınır, portakal kabuklarını toz şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde kurutulur ![]() |
![]() |
![]() |
|