Frambuazlı Ve Yaban Mersinli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Ve Yaban Mersinli Tart TarifiFrambuazlı Ve Yaban Mersinli Tart Tarifi 250 gr frambuaz 250 gr yaban mersini pudra şekeri Hamurun hazırlanışı: 300 gr un150 gr tereyağı70 gr şeker1 çimdik tuz 1 yumurta Krema için: 50 gr tereyağı50 gr şeker50 gr toz fındık1 yumurta Genişçe bir kaba unu, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını, şekeri ve tuzu koyun Pürüzsüz bir karışım elde edinceye dek mikserle çırpın Sonra yumurtayı ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar karıştırın 1 saat buzdolabında bekletin Kremanın hazırlanması: Tereyağını, şekeri, toz fındığı ve yumurtayı çırpın Fırını 210 derece ye kadar ısıtın Hamuru fırın kağıdı üzerine yayın Çatalla çeşitli yerlerinden delin ve kenarlarını katlayın Fındık ve kremayı hamurun üzerine yayın Meyveleri yerleştirin Üzerine pudra şekeri serpin 210 dereceye düşürün, 25 dakika daha pişirin ve ılıkken servis yapın
|
|
|
|