![]() |
Frambuazlı Ve Yaban Mersinli Tart Tarifi
Frambuazlı Ve Yaban Mersinli Tart Tarifi
250 gr. frambuaz 250 gr. yaban mersini pudra şekeri Hamurun hazırlanışı: 300 gr. un 150 gr. tereyağı 70 gr. şeker 1 çimdik tuz 1 yumurta Krema için: 50 gr. tereyağı 50 gr. şeker 50 gr. toz fındık 1 yumurta Genişçe bir kaba unu, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını, şekeri ve tuzu koyun. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye dek mikserle çırpın. Sonra yumurtayı ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar karıştırın. 1 saat buzdolabında bekletin. Kremanın hazırlanması: Tereyağını, şekeri, toz fındığı ve yumurtayı çırpın. Fırını 210 derece ye kadar ısıtın. Hamuru fırın kağıdı üzerine yayın. Çatalla çeşitli yerlerinden delin ve kenarlarını katlayın. Fındık ve kremayı hamurun üzerine yayın. Meyveleri yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpin. 210 dereceye düşürün, 25 dakika daha pişirin ve ılıkken servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.