Ayvalı Yağsız Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Yağsız Kek TarifiAyvalı Yağsız Kek Malzemeler: 5 adet yumurta 1,5 su bardağı tozşeker (esmer tozşeker de kullanabilirsiniz) 1,5 su bardağı çavdarlı un karışımı (veya yulaflı un ya da kepekli un karışımı) 1 paket kabartma tozu 1 tepeleme tatlı kaşığı toz tarçın 1 adet iri boy ayva rendesi 1 yemek kaşığı toz haşhaş Yapılışı Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın Tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın Üzerine un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip mikserle 2-3 dakika daha, malzemeler iyice özleşene kadar çırpın Son olarak, ayvayı soyup rendeleyerek hamurun içine katın Hamuru çatal ya da kaşıkla karıştırın Diğer taraftan, 25-30 santim çapındaki yuvarlak bir borcam ya da fırına dayanıklı bir kalıbı 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın Kek hamurunu kalıba aktarıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltin Keki 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın Soğumasını bekleyip dilimleyerek servise sunun Üzerine diyet dondurma koyarak da servise sunabilirsiniz
|
|
|
|