Çıtır Muz Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Muz Tatlısı Nasıl Yapılır TarifiÇıtır Muz Tatlısı Tarifi Malzemeler: ? 200 gr kadayıf ? 3 adet muz ? Bal ? Sıvıyağ Hazırlanışı: ? Muzların her birini 3 parçaya ayırın ve etrafına dolma sarar gibi kadayıf sarın Sararken kadayıfları avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın![]() ? Bir tabağa koyduğunuz sıvıyağ ile avucunuzu yağlayarak sarma işlemini kolaylaştırabilirsiniz ![]() ? Muzları hazırladıktan sonra servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında, üzeri kapalı olarak bekletin ![]() ? Tavaya muzu içine attığınızda tamamen kaplayacak kadar yağ koyun ve ısınmasını bekleyin ![]() ? Servis yapmadan 5 dakika evvel buzdolabından çıkarın ve kızgın yağda, muz parçalarının rengi hafif değişene kadar kızartın ![]() ? Bir peçete üzerine çıkartarak fazla yağını emdirin ve bal ile servis yapın ![]() Afiyet olsun! Dip Not: Farklı lezzetleri sevenler için değişik bir tatlı olan çıtır muzu, yanında balla servis edebilirsiniz
|
|
|
|