![]() |
Çıtır Muz Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi
Çıtır Muz Tatlısı Tarifi
Malzemeler: ? 200 gr kadayıf ? 3 adet muz ? Bal ? Sıvıyağ Hazırlanışı: ? Muzların her birini 3 parçaya ayırın ve etrafına dolma sarar gibi kadayıf sarın. Sararken kadayıfları avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. ? Bir tabağa koyduğunuz sıvıyağ ile avucunuzu yağlayarak sarma işlemini kolaylaştırabilirsiniz. ? Muzları hazırladıktan sonra servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında, üzeri kapalı olarak bekletin. ? Tavaya muzu içine attığınızda tamamen kaplayacak kadar yağ koyun ve ısınmasını bekleyin. ? Servis yapmadan 5 dakika evvel buzdolabından çıkarın ve kızgın yağda, muz parçalarının rengi hafif değişene kadar kızartın. ? Bir peçete üzerine çıkartarak fazla yağını emdirin ve bal ile servis yapın. Afiyet olsun! Dip Not: Farklı lezzetleri sevenler için değişik bir tatlı olan çıtır muzu, yanında balla servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.