Karamel Çubukları Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamel Çubukları TarifiKaramel Çubukları Tarifi Malzemeler: 10 adet Ülker Pötibör sütlü bisküvi 1 su bardağı toz şeker 100 gram ceviz ya da badem Yapılışı: 1 Pötibör bisküvileri küçük parçalara bölün ve ceviz ya da bademlerle birbiri ardına gelecek şekilde yağlı kâğıt üzerine 1 sıra olacak şekilde dizin 2 Şekeri sos tenceresine koyun ve eriyip karamel rengi alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) hafif ateşte eritin Bu aşamada dikkatli olun, çünkü karamel rengi şeker birden yanabilir 3 Erimiş ve karamel rengini almış şekeri pötibör ve ceviz/bademlerin üzerine uzunlamasına dökün 4 Yaklaşık 1 saat boyunca iyice sertleşinceye kadar soğutun Bu çubukları dilediğiniz tatlının yanında servis yapabilir ya da tek başına yiyebilirsiniz
|
|
|
|