Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, diyarbakır, tarifi

Diyarbakır Çöreği Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyarbakır Çöreği Tarifi



1 bardak ılık süt

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı tereyağı

5 bardak un

1 çorba kaşığı toz şeker

1 bardak erimiş tereyağı

Yarım çorba kaşığı çörekotu

Yarım paket yaşmaya

Yarım çorba kaşığı Mahlep

Mayamızı ılık sütte eritiniz Tüm hamur malzemelerin yoğurunuz, kıvamı kulak memesi gibi olan bir hamur yapınız Hamurunuzun üzerine temiz bez örtünüz Ilık ortamda bir saat mayalanması için bekletiniz Fırınınızı ısıtınız Hamurunuzdan ince çubuklar yapınız Zevkinize göre dört adet çubuktan iki adet sağa, iki adet sola olarak saç örgüsü yapabilirsiniz Ya da çubukları gül böreği gibi dolayabilirsiniz ve ya dikdörtgen parçalarda hazırlayabilirsiniz Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz, isterseniz susam, çörek otu serpebilirsiniz Isıttığınız fırına atıp, üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.