![]() |
Diyarbakır Çöreği Tarifi
1 bardak ılık süt
Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı 5 bardak un 1 çorba kaşığı toz şeker 1 bardak erimiş tereyağı Yarım çorba kaşığı çörekotu Yarım paket yaşmaya Yarım çorba kaşığı Mahlep Mayamızı ılık sütte eritiniz. Tüm hamur malzemelerin yoğurunuz, kıvamı kulak memesi gibi olan bir hamur yapınız. Hamurunuzun üzerine temiz bez örtünüz. Ilık ortamda bir saat mayalanması için bekletiniz. Fırınınızı ısıtınız. Hamurunuzdan ince çubuklar yapınız. Zevkinize göre dört adet çubuktan iki adet sağa, iki adet sola olarak saç örgüsü yapabilirsiniz. Ya da çubukları gül böreği gibi dolayabilirsiniz ve ya dikdörtgen parçalarda hazırlayabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz, isterseniz susam, çörek otu serpebilirsiniz. Isıttığınız fırına atıp, üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.