İtalyan Ev Makarnası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Ev MakarnasıİtaLyan Ev Makarnası 1 MALZEMELERİ KARIŞTIRIN: Undan küçük bir tepe yapın Ortasına çukur açın İçine tuz, zeytinyağ ve çırpılmış bir yumurta koyun Hepsini birlikte iyice karıştırın 2 HAMURU YOĞURUN: Unlanmış bir tezgahta hamuru önce avucunuzla bastırıp sonra ikiye katlayıp tekrar bastırmak suretiyle yoğurun Hamur düzgün bir şekil alıncaya kadar tekrarlayın 3 HAMURU AÇIN: Hamurun yapışmaması için tezgaha un serpin Merdane ile hamuru 2 mm inceliğinde açın 4 HAMURU KATLAYIN: Hamurun üstüne su serpin Her iki kenarından 5 cm kalınlığında katlayın Her iki taraftan da katlamaya ortada katlar birleşinceye kadar devam edin 5 MAKARNAYI KESİN: Katlanmış olan hamuru istediğiniz kalınlıktaki şeritler halinde kesin 6 MAKARNAYI HAŞLAYIN: Makarnayı kaynayan tuzlu suda yaklaşık 2 dakika haşlayın Makarnalar yumuşak ama ısırılacak sertlikte olmalıdır![]() |
|
|
|