Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italyan, makarnası

İtalyan Ev Makarnası

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Ev Makarnası



İtaLyan Ev Makarnası

1 MALZEMELERİ KARIŞTIRIN: Undan küçük bir tepe yapın Ortasına çukur açın İçine tuz, zeytinyağ ve çırpılmış bir yumurta koyun Hepsini birlikte iyice karıştırın
2 HAMURU YOĞURUN: Unlanmış bir tezgahta hamuru önce avucunuzla bastırıp sonra ikiye katlayıp tekrar bastırmak suretiyle yoğurun Hamur düzgün bir şekil alıncaya kadar tekrarlayın
3 HAMURU AÇIN: Hamurun yapışmaması için tezgaha un serpin Merdane ile hamuru 2 mm inceliğinde açın
4 HAMURU KATLAYIN: Hamurun üstüne su serpin Her iki kenarından 5 cm kalınlığında katlayın Her iki taraftan da katlamaya ortada katlar birleşinceye kadar devam edin
5 MAKARNAYI KESİN: Katlanmış olan hamuru istediğiniz kalınlıktaki şeritler halinde kesin
6 MAKARNAYI HAŞLAYIN: Makarnayı kaynayan tuzlu suda yaklaşık 2 dakika haşlayın Makarnalar yumuşak ama ısırılacak sertlikte olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.