![]() |
İtalyan Ev Makarnası
İtaLyan Ev Makarnası
1. MALZEMELERİ KARIŞTIRIN: Undan küçük bir tepe yapın. Ortasına çukur açın. İçine tuz, zeytinyağ ve çırpılmış bir yumurta koyun. Hepsini birlikte iyice karıştırın. 2. HAMURU YOĞURUN: Unlanmış bir tezgahta hamuru önce avucunuzla bastırıp sonra ikiye katlayıp tekrar bastırmak suretiyle yoğurun Hamur düzgün bir şekil alıncaya kadar tekrarlayın. 3. HAMURU AÇIN: Hamurun yapışmaması için tezgaha un serpin. Merdane ile hamuru 2 mm. inceliğinde açın. 4. HAMURU KATLAYIN: Hamurun üstüne su serpin. Her iki kenarından 5 cm. kalınlığında katlayın. Her iki taraftan da katlamaya ortada katlar birleşinceye kadar devam edin. 5. MAKARNAYI KESİN: Katlanmış olan hamuru istediğiniz kalınlıktaki şeritler halinde kesin. 6. MAKARNAYI HAŞLAYIN: Makarnayı kaynayan tuzlu suda yaklaşık 2 dakika haşlayın. Makarnalar yumuşak ama ısırılacak sertlikte olmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.