Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumuşak Çatlak Bisküvi TarifiYumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi 150 gr Beyaz seker 150 gr Kahverengi seker 150 gr tereyagi (yumusak) 2 yumurta 1 Cay kasigi Tuz 1 Tatli kasigi Karbonat 1 Cay kasigi tarcin (cekilmis) 1 Tatli kasigi vanilya tozu Buraya kadar hepsini karistirin Sonra 250 gr beyaz un 250 gr Yulaf unu (iri cekilmis) iki unu ayri biryerde harmanlayin, usteki karisima yedirin Eger karisim yumusak ve yapiskan bir duruma gelmisse ve ceviz buyuklugunde yuvarlak yaptiginizda dik duruyorsa karisimin ayari tamamdir Unu durdurun Elinizi islatip yuvarlaklari yapabilirsiniz Bu hamur yapiskan bir hamurdur Tepsiye aralikli dizin,piserken yayilip genisliyecektir Hamurlara bastirmayin, o kendi yayilir Varsa tepsinin altina dis tarafina aliminyum kagit serin, raf ortada dursun, boyle olursa alti yanmaz 12 dakkada kabarip catlaklar olunca firindan cikarin Daha bekletirseniz sakiz gibi esnekligi kalmaz sert olur Not: Firini onceden acin 160 C olsun
|
|
|
|