Patatesli Puflar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli PuflarPatatesli Puflar Malzemeler: İç malzeme: 2 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet küp şeklinde doğranmış soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 100 g küp şeklinde doğranmış salam 2 diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kuru fesleğen 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz Hamur: 1 adet orta boy haşlanmış patates 500 g (4,5 su bardağı) un 1 poşet Hamur Kabartma Tozu 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 150 ml (1,5 çay bardağı) süt 125 ml (1-1,5 çay bardağı) su Üzeri için: 1 yumurta Kızartmak için: Sıvı yağ Hazırlanışı: İç malzemeyi hazırlamak için haşlanmış 2 adet patatesin kabuğunu soyup rendeleyin Soğanları sıvı yağda kavurun Salam, patates ve sarımsakları ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin Ocaktan alıp tuz, karabiber, kuru fesleğen ve maydanozu ilave edin, iyice karıştırıp soğumaya bırakın Hamuru hazırlamak için haşlanmış 1 adet patatesin kabuğunu soyup rendeleyin Unu eleyip hamur kabartma tozu, patates rendesi, yumurta, tuz, süt ve suyu ekleyin ve iyice yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, merdane ile 3 mm kalınlığında daire şeklinde açın, ortasına iç malzeme koyun Hamurun kenarlarına çırpılmış yumurta sürün ve ikiye katlayarak kapatın Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp kızgın yağda arkalı önlü pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|