Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pay, sucuklu

Sucuklu Pay

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Pay



Sucuklu Pay

Malzemeler:
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
250 g (2-2,5 su bardağı) un
1 yumurta
1 yumurta akı
1 su bardağı yoğurt
150 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
150 g (1,5 su bardağı) rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çay bardağı ince kıyılmış dereotu
100 g küçük küpler şeklinde doğranmış sucuk

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Hazırlanışı:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin Ayrı bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurta akını mikser ile 1 dakika çırpın Üzerine yoğurt, margarin, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 2-3 dakika daha çırpın Peynir, dereotu ve sucuğu da ilave edip iyice karıştırın Hamuru 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba alın Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin ve fırının orta katında pişirin

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 30-35 dakika

Fırından çıkartıp sıcak veya soğuk dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.