Sucuklu Pay |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuklu PaySucuklu Pay Malzemeler: 1 poşet Hamur Kabartma Tozu 250 g (2-2,5 su bardağı) un 1 yumurta 1 yumurta akı 1 su bardağı yoğurt 150 g yumuşak margarin 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 150 g (1,5 su bardağı) rendelenmiş beyaz peynir Yarım çay bardağı ince kıyılmış dereotu 100 g küçük küpler şeklinde doğranmış sucuk Üzeri için: 1 yumurta sarısı Çörek otu Susam Hazırlanışı: Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin Ayrı bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurta akını mikser ile 1 dakika çırpın Üzerine yoğurt, margarin, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 2-3 dakika daha çırpın Peynir, dereotu ve sucuğu da ilave edip iyice karıştırın Hamuru 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba alın Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin ve fırının orta katında pişirin![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 30-35 dakika Fırından çıkartıp sıcak veya soğuk dilimleyerek servis yapın |
|
|
|