Haşlama Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşlama Börek TarifiHaşlama Börek Tarifi Yarım paket yaş maya 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 su bardağı ezilmiş peynir 10-15 dal maydanoz Üzeri için 10 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı pul biber Çukur bir kaba ılık su maya konur eritilir Tuz katılır ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur Hamur 1 saat dinlendirilir Sonra yarım limon kadar parçalar alınır Merdaneyle çay tabağı kadar açılır Peynirli iç konur ve poğaça gibi kapatılır Kenarlarına iyice bastırılır Bir tencereye 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz konur Kaynamaya başlayınca börekler atılır Suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir Servis tabağına alınır Üzerine biberle yakılmış yağ gezdirilir
|
|
|
|