![]() |
Haşlama Börek Tarifi
Haşlama Börek Tarifi
Yarım paket yaş maya 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 su bardağı ezilmiş peynir 10-15 dal maydanoz Üzeri için 10 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı pul biber Çukur bir kaba ılık su maya konur eritilir. Tuz katılır ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra yarım limon kadar parçalar alınır. Merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Peynirli iç konur ve poğaça gibi kapatılır. Kenarlarına iyice bastırılır. Bir tencereye 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz konur. Kaynamaya başlayınca börekler atılır. Suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Servis tabağına alınır. Üzerine biberle yakılmış yağ gezdirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.