Susamlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Tuzlu Kurabiyeler TarifiSusamlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Malzemeler: - 1/2 çay bardağı sirke (üzüm sirkesi) - 1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrı) - 1 paket tereyağı (250 gr) - oda ısısında - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 3,5 su bardağı (yaklaşık) un - 1 paket kabartma tozu - Susam Yapılışı: 1 Tüm malzemeleri (yumurtanın sadece sarısını) yoğurma kabına alın,yoğurarak elinize yapışmayan bir hamur elde edin 2 Hazırladığınız hamuru tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın ( tüm hamurutek seferde açmak yerine birkaç parçaya bölüp açabilirsiniz) ![]() Dilediğiniz şekil kurabiye kalıplarıyla kesin 3 Kestiğiniz hamurları önce yumurta akına, sonra bolca susama bulayıp yağlıkağıt serili fırın tepsisine sıralayın 4 Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin
|
|
|
|